top of page

BUTÄ°K ERZURUM KARS TURU

Genel Bilgiler
Tur BroÅŸürü

1.Gün :  Erzurum, Üç Kümbetler, Ulu Cami, Çifte Minareli Medrese, Çobandede Köprüsü, Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars

Siz deÄŸerli misafirlerimiz ile Erzurum Havalimanı'nda buluÅŸuyor ve turumuza baÅŸlıyoruz. Erzurum'da ilk gezi noktamız Malazgirt sonrası ortak kültürün ana temsilcileri olan Üç Kümbetler olacak.  Ardından 800 yıllık ve 60.000 kiÅŸi kapasiteli Erzurum Ulu Cami ziyaretimizi gerçekleÅŸtiriyoruz. Ziyaret edeceÄŸimiz cami aktif olup hala görülebilecek en nadide eserlerden biridir. Ardından sonraki gezi noktamız olan 1243 KösedaÄŸ Savaşı sonrası karışık siyasi ortamda yapılmış olan Çifte Minareli Medrese gezimizi gerçekleÅŸtiriyoruz. Gezimize Anadolu'nun en meÅŸhur yemeklerinden olan ÇaÄŸ Kebabı öÄŸle yemeÄŸimizi alıyoruz. ÖÄŸle yemeÄŸi sonrası Erzurum'dan ayrılıyor ve DoÄŸu Anadolu'nun muhteÅŸem coÄŸrafyasını izleyerek yapacağımız unutulmaz Pasinler - Sarıkamış rotasında Kars'a doÄŸru ilerliyoruz. Rotamızın üzerinde yer alan ve 700 yaşında olan Çobandede Köprüsü, Ä°lhanlılar tarafından yapılmış olup Ä°pek Yolu’nun en önemli geçiÅŸlerinden birisidir. Ardından gezimize Sarıkamış Kayak Merkezi ile devam ediyorum. Burada vereceÄŸimiz serbest zamanın ardından buluÅŸuyor ve Kars ÅŸehir merkezinde konaklama yapacağımız otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve akÅŸam yemeÄŸi otelimizde.

2.Gün : Çıldır Gölü, Kars Sokakları, Havariler Kilisesi - Kümbet Cami, Kars Kalesi, Fethiye Cami

Sabah otelde alacağımız kahvaltımızın ardından ülkemizin yüksek rakımda bulunan tatlı su göllerinin en etkileyici olanlarından birisi olan ve kış mevsiminde tamamıyla buz tutan Çıldır Gölü’ne hareket ediyoruz. Çıldır Gölü’nde kızakla gezebilir, beyaz güzelliÄŸin tadını çıkarabilirsiniz.(Buz kalınlığının yeterli olması durumunda.) ÖÄŸle yemeÄŸimizi Çıldır gölünden tutulan ve halk diliyle sarı balık, kara balık ve gümüÅŸi diye adlandırılan balıklardan oluÅŸan menümüz ile öÄŸle yemeÄŸimizi alacağız ve ardından Kars ÅŸehir merkezine hareket ediyoruz. Kars sokaklarında gezintiye çıkıyor ve Baltık mimarisi inÅŸa edilen yapıları görüyoruz. Gezimize Klasik Ortodoks mimarisine sahip olan Havariler Kilisesi - Kümbet Cami ile devam ediyoruz. . Sonrasında yürüyerek Kars Kalesi’ne çıkıyoruz. 12 yy’dan kalma bu güzel kale özellikle Osmanlılar döneminde ciddi yenileme geçirmiÅŸ olan bu yapıyı geziyor ve buradan Kars manzarasını fotoÄŸraflama imkanı buluyoruz. Bugün gezimizin son noktası olan 19 yy'da Ruslar tarafından kilise olarak yaptırılmış ve Kars'ın kurtuluÅŸundan sonra camiye çevrilmiÅŸ olan Fethiye Cami ile turumuzu tamamlıyoruz. Konaklama ve akÅŸam yemeÄŸi otelimizde.

3.Gün : Ani Antik Kenti, Kars Havalimanı

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında otelden çıkış iÅŸlemlerimizi yapıyor ve Kars’a 50 Kilometre mesafedeki UNESCO Dünya Kültür Miras listesine dahil edilen Ani Antik Kenti'ne hareket ediyoruz. Arpaçay’ın açtığı derin vadiye ulaÅŸacağız ve burası aynı zamanda Ermenistan ile olan sınırımızı oluÅŸturmaktadır. Ani Antik Kenti tam bu sınır üzerinde ve oldukça önemli bir geçmiÅŸe sahiptir. Ermeni Bagratlı Hanedanlığının 900’lü yılların sonunda bugün harabelerin bulunduÄŸu yeri yeni merkez olarak seçip ÅŸehri inÅŸa etmeye baÅŸlaması ile birlikte Ani tarihi de baÅŸlamıştır. Sonrasında Bizans egemenliÄŸi ve 1064 yılında Selçuklu Sultanı Alpaslan’ın fethi ile birlikte Selçuklu egemenliÄŸi baÅŸlamıştır. Gürcü, Osmanlı ve Timur egemenlikleri ÅŸehirde sonraki dönemlerde devam etmiÅŸ ve 155’lerde Osmanlıların terk etmesi ile ÅŸehirde yaÅŸam sona ermiÅŸtir. Günümüzde Ermeni Ortodoks Mimarisinin ve Beylikler Dönemi Selçuklu Mimarisinin temellerinin bulunabildiÄŸi, ilklerinin olduÄŸu en önemli antik alanlardan birisidir. Burada rehberimiz eÅŸliÄŸinde ve yürüyerek gerçekleÅŸtireceÄŸimiz gezimizde Surlar ve Aslanlı Kapı, Manucehr Cami, Aziz Gregor Kilisesi, Surp Kirkor Kilisesi, Keçel Kilise, Büyük Katedral ziyaret edip göreceÄŸimiz yerlerdir. Gezimizi bu noktada sonlandırıyor ve Kars Harakani Havalimanı’ na hareket ediyor ve turumuzu sonlandırıyoruz.

Tarih

​

​

Çift KiÅŸilik Oda

( KiÅŸi Başı )

 

​

3 KiÅŸilik Oda

( Kişi Başı )

​

​

Tek KiÅŸilik Oda

( Kişi Başı )

​

​

Tarih

​

​

Çift KiÅŸilik Oda

( KiÅŸi Başı )

 

​

3 KiÅŸilik Oda

( Kişi Başı )

​

​

Tek KiÅŸilik Oda

( Kişi Başı )

​

​

Tarih

​

​

Çift KiÅŸilik Oda

( KiÅŸi Başı )

 

​

3 KiÅŸilik Oda

( Kişi Başı )

​

​

Tek KiÅŸilik Oda

( Kişi Başı )

​

​

Tarih

​

​

Çift KiÅŸilik Oda

( KiÅŸi Başı )

 

​

3 KiÅŸilik Oda

( Kişi Başı )

​

​

Tek KiÅŸilik Oda

( Kişi Başı )

​

​

bottom of page