SİNAN HAMAMSARILAR İLE BOZCAADA LEZZET TURU
Genel Bilgiler
Genel Bilgiler
1.Gün : İstanbul - Geyikli - Bozcaada " Ayazma Plajı & Vahit'in Yeri ve Ada hakkında sohbet & Ada'm
Kadıköy Evlendirme Dairesinin önünde saat 07:00’de bulunma ardından Ömür Plazadan kalan misafirlerimizi alıyor ve keyifli rotamıza doğru devam ediyoruz. Toplam altı saat sürecek yolculuk esnasında yemek deneyimimiz başlıyor. Bizim için çekirdekten özel demlenen kahvelerimizi yudumladıktan, Nebyan Doğal’ın şarküterileri, Antre Gourmet’nin peynirleri ve Hub Food’un ekmekleriyle hazırlanan sandviçlerimizi yedikten sonra 12:00 vapuru ile Geyikli’den dört gün boyunca vakit geçireceğimiz Bozcaada’ya varıyoruz.
Otelimize yerleştikten sonra ilk durak hem yüzme hem de yemek molası için 10 dk. uzaklıktaki Ayazma plajı. Vahit’in yerinde bizim için özel hazırlanan mönü eşliğinde tadım gerçekleştirip, Vahit bey ile hem yemekleri hem de ada kültürü hakkında sohbet ediyoruz.
Plajda geçen saatlerin ardından otelimize dönüp akşam yemeği için Rum mahallesinde yer alan Ada’m Bozcaada’ya geçiyoruz. Adanın uzun yıllardır işini özenle yapan işletmelerinden olan Ada’m, sadece bizler için hazırladığı tüm zamanların en çok beğenilen yemekleri mönüsüyle hem gözlerimize hem de midelerimize bir ziyafet yaşatıyor.
İsteyenlerle birlikte Bozcaada meydanında ufak bir dondurma molası verip otelimize geri dönüyoruz.
2.Gün : Bozcaada "Patiska Konuk evi ve Reçel Atölyesi & Şaraphane Turu & Akvaryum koyu & Maya Restaurant
Sabah kahvaltısı için 09:00’da otelimizden hareket ediyoruz ve durağımız Patiska konuk evi! Yıllar boyu patiska bağ evi ile misafirlerini ağırlayan ekip, bizler için özel olarak servis açacakları bağ evlerinde dillere destan, her ürününü çevreden tedarik ettikleri kahvaltılarını sunacaklar. Bu arada kahvaltı başlarken reçel atölyemiz de eş zamanlı olarak başlayacak.
Kahvaltı sonrası adanın bağcılık faaliyetleri hakkında bilgi almak toplam dört saat sürecek ve üç şaraphaneyi kapsayacak turumuz olacak.
Turun ardından deniz molası vermek isteyenlerle akvaryum koyuna gidip günün yorgunluğunu attıktan sonra otelimize dönüp akşam yemeği için Maya restoran’a hareket ediyoruz. Kendi üretimi peynir ve şarküterileri ile bilinen restoranın ızgara mönüsünü tadarken ada şarapçılığı hakkında sohbet etmeye devam ediyoruz. Yemek sonrası tatlılarımızı da bitirip otelimize geri dönüyoruz.
3.Gün : Bozcaada "Kahvaltılı Tekne Turu & Rüzgar gülleri ve Caz müzik dinletisi & Madam Niça
Adada olmanın avantajlarından yararlanıp kahvaltı için bizi 09:00’da limanda bekleyen teknemize atlayıp 6 saat sürecek kahvaltılı, hafif atıştırmalı ve bol yüzmeli ada sahilleri turuna çıkıyoruz. Kahvaltımızın reçelleri Rengigül otelden, aman kimselere söylemeyin!
Tur sonrası liman çevresinde alışveriş ve gezi için zaman aralığı bıraktıktan sonra isteyenlerle otelimize geçiyoruz. Saat 19:30’da otelimizden hareketle adanın en batı ucundaki rüzgar güllerine gidip, caz müzik dinletisi eşliğinde güneşi batırıyoruz.
Rum mahallesinde yer alan Madam Niça’da son akşam yemeğimizi yerken adanın yerel mutfağından günümüze kalan yansımaları, Madam Niça’nın ortaklarından dinleyeceğiz.
İsteyen misafirlerimizle adadaki son akşamımızda birkaç mekan daha gezip gecenin geç saatlerinde otelimize dönüyoruz.
4.Gün : Bozcaada - Geyikli - Ezine - Çanakkale - Gelibolu - Keşan - İstanbul "Erdoğan Yıldız Restaurant
Son günümüzde otelimizde kahvaltımızı tamamlayıp dönüş için vapur kuyruğuna giriyoruz. Ezine’deki en iyi üreticilerden peynir, Çanakkale merkezden peynir helvası, Gelibolu’dan balık konservesi alıp, Koru dağını indiğimiz gibi Erdoğan Yıldız Restoran’da Keşan’ın meşhur satır etini ve kuzu tandırını deneyimleyip İstanbul’a dönüyoruz. Ömür Plaza’da misafirlerimizi indirdikten sonra Kadıköy Evlendirme Dairesinin önünde sizlerden ayrılıyoruz.